Archieven

Wandelaars zijn we. En familie, al jaren lang. Na het Noordhollandpad, het Zuiderzeepad en het Utrechtpad startten wij eind 2013 het Nederlands Kustpad. Omdat we beiden in of naast Den Haag geboren en getogen zijn, liepen we de eerste etappes, van Hoek van Holland tot op zijn minst Noordwijk aan toe, op bekend terrein. Overal zijn we wel eens geweest of langsgefietst en alles hebben we eerder gezien. Maar nog niet met de ogen van nu, de ogen van de wandelaar, de ogen van de passant. Aan heel veel plekken kleven herinneringen, van prettig tot oud zeer. Huizen, straten en buurten waar is gewoond, gewerkt, naar school gegaan. Waar geleefd is, en beleefd.
Waarschijnlijk, dachten wij, komen er tijdens het wandelen langs al die plekken – de stad, de duinen, het strand – een heleboel verhalen los. Verhalen van vroeger en toen en nog niet eens zo lang geleden. Het leek ons leuk die verhalen, samen met de belevenissen onderweg, de verhalen van vandaag, te verzamelen op dit weblog.
Eind 2018 voltooiden we het Nederlands Kustpad. Van Hoek van Holland naar Bad Nieuweschans in 29 etappes. Heerlijke wandeldagen en mooie avonturen, elke keer weer. Een heel weblog vol. Na vier jaar zijn we gehecht geraakt aan dit wandelweblog, dus er zo maar mee ophouden kunnen we niet. Hoeft ook niet. Inmiddels schrijven we 2019 en na een jaar onvrijwillige pauze hebben we we onze wandelavonturen hervat en begonnen we vol goede moed en levenslust aan het Groot Frieslandpad. En gaan we hier gewoon op dezelfde voet verder.

Kijk voor meer van onze wandelverslagen op: www.riawandelt.wordpress.com en www.devrijewandeling.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s