Kweldercentrum Noarderleech

Al wandelend langs het Nederlands Kustpad, we lopen het noordelijk deel, maken we voor iedere plaats waar we door komen een limerick. Iedere stad, ieder dorp, elk gehucht… als het naam heeft, maken wij er een limerick bij. Een wandellimerick, ons eigen genre. Daarbij kan alles de aanleiding zijn. Een kleine gebeurtenis, een observatie, een uitzicht of een ontmoeting.
Nu kwamen we, lopend van Zwarte Haan naar Hegebeintum, eigenlijk geen dorpen of gehuchten tegen. Ja, Ferwert. En Hegebeintum zelf uiteraard. Maar toen waren we al zó nat en koud gesneeuwd, geregend en gewaaid dat zelfs wijzelf er geen plezier meer in hadden. De volgende etappe starten we opnieuw in Ferwert, namen wij ons voor, en dan komt het er allicht alsnog van.
Wel kwamen we na een bijzonder koude en winderige eerste zoveel kilometer precies op tijd langs het Kweldercentrum Noarderleech. Een zeer nieuw ogend gebouw waarvan het boekje in elk geval nog geen melding maakte, zodat het op ons de indruk maakte van een wonderbaarlijke verschijning. Juist hadden wij elkaar namelijk hardop afgevraagd hoe en waar we in deze barre kou en harde wind, langs deze onbeschutte dijk, in vredesnaam een boterham zouden gaan eten. Laat staan het nodige plasje plegen. En hadden wij ons bij de ontdekking van het Kweldercentrum al verzoend met de gedachte dat we in het portaal van het gebouw al redelijk beschut zouden staan, voor alleen de boterham, het Kweldercentrum bleek gewoon geopend van 9.30 tot 17.30 uur. Geluk zit in kleine dingen. In het gastenboek lieten wij een eerste versie van de enige wandellimerick van deze dag achter.

Kweldercentrum Noarderleech

Kweldercentrum Noarderleech

een wandellimerick

Twee wandelaars langs de waddenzee
hadden weer en wind die dag niet mee,
zij waaiden straf uit hun jas
én ze moesten een plas..
maar het Kweldercentrum had koffie. En plee.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s